شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۶   |   Sat October 21, 2017  
   
 
 آرشیو  |  جستجو         
         صفحه اصلی   |
     پربازدیدترین ها
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 37
مجله بهداشت و سلامت - سال ششم- شماره 36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 2
ورزش و سرگرمی - سال هفتم- شماره36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 1
معلومات عمومی - سال هفتم- شماره 1
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 39
معلومات عمومي - سال هفتم - شماره 2
مجله فناوری اطلاعات - سال هفتم- شماره 32
مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 3
     مدیریت شهری
مديريت شهري -  شماره 9
مدیریت شهری -  شماره 8
مديريت شهري -  شماره 7
مدیریت شهری -  شماره 6
مدیریت شهری -  شماره 5
مدیریت شهری -  سال هشتم-شماره 4
مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 3
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 2
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 1
  بیشتر ...
     فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات -  شماره 34
فناوري اطلاعات -  شماره 33
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 32
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 31
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 30
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 29
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 28
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 27
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 26
مجله فناوری اطلاعات -  سال چهارم- شماره 25
  بیشتر ...
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩٣/١٠/٢٧ تعداد بازدیـد : ۶۴٨ نسخه چاپی
 
 بهداشت و سلامت
 سال هشتم- شماره ۴١
 
 
 
بهداشت و سلامت

 

در این شماره از مجله می خوانید:

 ویتامینی که ضد سرطان ریه و مغز است

بادام چربی شکم را از بین می‌برد

نوشابه مانع جذب کلسیم می شود

کمبود ویتامین دی حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهد

مصرف نمک باعث سردرد می‌شود

 

 ویتامینی که ضد سرطان ریه و مغز است

ویتامین E قادر به مهار کردن سلول‌های سرطانی ریه و مغز است؛ این ویتامین از بروز برخی سرطان‌ها جلوگیری و با آنها مبارزه می‌کند. در مقاله‌ای که توسط محققان مالزی منتشر شد عملکرد سیتوتوکسیک برخی ایزومرهای خاص ویتامین E، توکوتری‌انول در سلول‌های سرطانی را نشان دادند.

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است و شامل ٨ ایزومر است: روغن زیتون: با سطح بالا در روغن سویا (١۵۵٠ میلی گرم/کیلوگرم همراه با ١٠٢١ میلی گرم گاما توکوفرول). ذرت: (١۴۴٠ میلی گرم/کیلوگرم همراه با ١٠٣۴ میلی گرم گاماتوکوفرول). روغن پالم: (۶٠٠ تا ٧٠٠ گرم/کیلوگرم). از میوه درخت نخل روغنی به دست می‌آید که پر مصرف‌ترین روغن گیاهی جهان است.

تا کنون توکوتری‌انول‌ها کمتر مورد مطالعه قرار گرفتند و بیشترین هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد توکوتری‌انول‌های آلفا، دلتاو گاما روی سلول‌های سرطانی انسانی از هر دو نوع تومور است: سرطان ریه و گلیوبلاستوما (سرطان مغز). محققان ظاهر سلول را مشاهده و درصد زنده ماندن سلول‌ها را اندازه گیری کردند؛ مطالعات دیگر نشان داده است که توکوتری‌انول گاما اثرات ضد پرولیفراتیو(ضد تکثیر) در برابر سرطان سینه، کبد، روده بزرگ، سرطان معده، سرطان پروستات و سرطان ریه دارد.

همچنین نتایج نشان داد درمان با توکوتری‌انول‌ها رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند، سلول‌های سرطان درمان شده نشانه‌هایی از آپوپتوز داشت؛ در واقع تعداد سلول‌های مورفولوژی (رخت شناسی) غلظت توکوتری‌انول‌ها را تغییر می‌دهند؛ (٢مسیرکلی برای مرگ ١ سلول وجود دارد: نکروزیز و آپوپتوز). آپوپتوز یک فرایند داخل سلولی است: آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده ی سلول و یک نوع خودکشی سلولی است. مزیت اصلی آپوپتوز نسبت به نکروزیز این است که آپوپتوز در اکثر موارد یک فرایند قابل پیش بینی و کنترل شده‌ای است و پاک‌سازی آن توسط ماکروفاژها به آسانی انجام می‌گیرد).

آپوپتوز در زبان یونانی به معنی ریزش برگ درختان یا ریزش گلبرگ در گیاهان است. این فرایند که در جانوران پر سلولی انجام می‌گیرد و فرایندی حیاتی در سلول‌های بدن است و در فرد بالغ روزانه حدود ۵٠ تا ٧٠ میلیارد سلول و در ١ کودک ٨ تا ١۴ ساله ٢٠ تا ٣٠ میلیون سلول اپوپتوز است. توکوتری‌انول‌ها ناشی از قطع جریان دو رشته دی‌ان‌ای ، منجر به فعال شدن کاسپاز – ٨ می‌شود و پروتئاز در آپوپتوز گرفتار می‌شود.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد دلتاتوکوتری‌انول اثر بخشی بهتری نسبت به دو توکوتری‌انول‌های دیگر در وادار کردن آپوپتوز دارد. بنابراین توکوتری‌انول‌ها و بخصوص ایزومر دلتا می‌تواند سرطان مغز و ریه را درمان کند.

به گفته محققان هر ایزومر ویتامین E مشخصات فارماکودینامیک خود را داراست و بهتر است بدانید روغن پالم دارای ٧٢ میلی‌گرم دلتا توکوتری‌انول است

 بادام چربی شکم را از بین می‌برد

به گفته محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا مصرف ۴٢ گرم بادام در روز باعث از بین رفتن چربی‌های شکم و صاف شدن آن، کاهش کلسترول و مشکلات قلبی می‌شود.

محققان برای رسیدن به این نتیجه طی ١٢ هفته بر روی ۵٢ فرد چاق آزمایش انجام دادند؛ در ابتدا این افراد به دو گروه تقسیم شدند، آنها یک رژیم غذایی عادی داشتند اما برای میان وعده به گروه اول یک کیک موز و به گروه دوم تعدادی انگشت شمار بادام داده می‌شد که هر دو میان وعده به یک اندازه یعنی ١۶٠ کالری داشتند.

محققان پس از بررسی مشاهده کردند گروه دوم، چربی شکم، پهلو و ران آنها کمتر شده بود و سطح کلسترول آنها نیز کاهش پیدا کرده بود. همچنین این مطالعه نشان داد ارتباط بین چربی ذخیره شده، کلسترول بد و بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد و این افراد در معرض خطر هستند.

 نوشابه مانع جذب کلسیم می شود

مسعود کیمیاگر ترکیبات بکار رفته در نوشابه را مانع جذب کلسیم از طریق دستگاه گوارش دانست. وی گفت: ترکیباتی مانند اسید فسفریک که در نوشابه‌ها استفاده می‌شود، مانع جذب کلسیم از طریق دستگاه گوارش می‌شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: کسانیکه عادت به خوردن هر روزه نوشابه دارند، جذب کلسیم در بدنشان کم شده و در دراز مدت دچار پوکی استخوان می‌شوند.

وی تاکید کرد: ما نمی‌گوییم خوردن هفته‌ای یک نوشابه موجب پوکی استخوان می‌شود، بلکه در مورد عادات غذایی صحبت می‌کنیم.

کیمیاگر ادامه داد: کسانیکه هر روز نوشابه مصرف می‌کنند در دراز مدت دچار پوکی استخوان می‌شوند البته این به نوع تغذیه و تحرک افراد نیز بستگی دارد.

به گفته وی، از میان نوشابه‌های موجود در بازار، نوع بی رنگ آن بهتر از انواع رنگی است چرا که ترکیبات اعتیادآور مانند کافئین در آن به کار نرفته است.

 کمبود ویتامین دی حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهد

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند عدم ویتامین دی می‌تواند عواقب شدید بر سلامت ما داشته باشد و مطالعه‌ای جدید بر روی مغز و اعصاب نتایج خوبی به ارمغان داشت که نشان داد کمبود ویتامین دی باید حتماً جبران شود زیرا می‌تواند عاملی برای زوال شناختی در کوتاه مدت باشد.

محققان ایتالیایی گزارشی مربوط به افراد مسن و سطح ویتامین دی بدن آنها تهیه کردند که این افراد با خطر زوال شناختی روبه رو شده بودند. ویتامین دی از طریق تابش نور خورشید به پوست، تولید می‌شود اما ذخایر ویتامین دی که در طول تابستان بدست آمده‌اند به سرعت تمام می‌شوند و جامعه‌ای گسترده در زمستان با کمبود ویتامین دی مواجه می‌شوند.

بسیاری از مطالعات نشان دادند کمبود یا عدم ویتامین دی با تصلب شریان و سرطان پروستات همراه است و طول عمر را کاهش می‌دهد. در این مطالعه محققان تجزیه و تحلیل داده‌های ١٩٢٧ نفر که به طور متوسط ٧۴ سال داشتند را به عنوان بخشی از یک مطالعه ایتالیایی قرار دادند.

در شروع مطالعه سطح خونی آنان ٢۵ - هیدروکسی – ویتامین - دی بود؛ که به طور متوسط ٨۴.١ nmol/L است؛ (این تست برای تعیین کمبود ویتامین دی و برای تعیین مناسب بودن سطح مکمل ویتامین دی در فرد است؛ در واقع روشی برای ارزیابی وضعیت ویتامین دی است) و ٢۵ - هیدروکسی – ویتامین - دی شکل اصلی هورمون موجود در خون و پیش ساز غیر فعال هورمون فعال است. ٢٨ درصد شرکت کنندگان با (غلظت کمتر از ۵٠ nmol/L) و ۶.۵ درصد دارای معلولیت بودند و برخی از آنها با (غلظت کمتر از ٢۵ nmol/L )ناتوانی شدید داشتند. تست MMSE یعنی عملکرد شناختی این افراد و حافظه آنان مورد آزمایش بالینی کوتاه مدت قرار گرفت.

نتایج نشان داد در میان شرکت کنندگانی که در ابتدا زوال شناختی نداشتند و دارای معلولیت (۵٠ nmol/L ) یا نارسایی (۵٠ تا ٧۵ nmol/L) بودند، ٢۵ - هیدروکسی – ویتامین - دی آنان در طول آزمون MMSE در طول ۴ سال از زمان پیشگیری که شرکت کنندگان با سطح خونی کافی ٢۵ – هیدروکسی – ویتامین – دی کاهش یافته بود.

در میان شرکت کنندگان که دارای ٢۵ – هیدروکسی – ویتامین – دی ناکافی بودند با مقایسه با شرکت کنندگانی با سطح کافی (٧۵nmol/L) خطر ابتلا به زوال شناختی در آنها ٢٩ درصد افزایش پیدا کرده بود. برای کسانی که دارای معلولیت کمتر از (۵٠ nmol/L) بودند خطر زوال ٣۶ درصد افزایش یافته بود.

در مقابل کسانی که در شروع مطالعه با زوال شناختی مواجه بودند و کمبود ویتامین دی داشتند به طور قابل توجهی با از دست دادن توانایی‌های شناختی همراه بودند و این نشان می‌دهد به احتمال زیاد حضور عامل دیگری که ممکن است زوال شناختی را سرعت ببخشد کمبود ویتامین دی است.

نویسندگان این مطالعه گفتند: متخصصین مغز و اعصاب باید بدانند مکمل ویتامین دی برای افراد مسن می‌تواند یک استراتژی سودآور برای جلوگیری از بیماری‌های عصبی باشد. این نتایج مشابه مطالعه قبلی است که نشان می‌دهد کاهش سطح ویتامین دی با عملکرد شناختی و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است

 مصرف نمک باعث سردرد می‌شود

مصرف نمک باعث افزایش فشار خون می شود و فشار خون یکی از شایع ترین علل سردرد است. بررسی ها نشان می دهد که اغلب افرادی که از غذاهای شور استفاده می کنند، به چربی و قند نیز تمایل دارند.

 به گزارش انجمن قلب آمریکا، میزان سدیم مصرفی اکثر افراد در آمریکا روزانه ٣۴٠٠ میلی گرم است، در حالیکه حداکثر مصرف سدیم در روز ١۵٠٠میلی گرم توصیه شده است.

در ادامه این تحقیقات آمده است که رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات، پتاسیم و چربی های غیر اشباع، از بروز سردرد جلوگیری می کند.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که نمک باعث کاهش طول عمر می شود. سردرد یکی از مشکلات شایع پزشکی در سراسر جهان و یکی از رایج ترین اختلالات سیستم عصبی است.

در این گزارش آمده است که ۴۶ درصد افراد بالغ سراسر جهان مبتلا به اختلال سردرد هستند؛ این امر نه تنها کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بلکه سردرد یکی از دلایل کاهش عملکرد کارمندان و کاهش رونق اقتصادی است.

نتایج این تحقیقات در نشریه BMJ منتشر شده است.

 
     
     
 
   منبع:   مجله پزشکی
 
 
 
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩٣/١٠/٢٧ تعداد بازدیـد : ۶۴٨ نسخه چاپی
 
 
طبقه بندی موضوعی    
بهداشت و سلامت    
تجارت و اقتصاد    
فرهنگ و هنر    
فناوری اطلاعات    
مدیریت شهری    
معلومات عمومی    
ورزش و سرگرمی    
 
 
 
 
 
© 2005 - 2017  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
٢ کاربران آنلاین :
۷۵,۱۰۳ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
مرکز اطلاعات مدیریت شهری
سایت مرجع مدیریت شهری
موسسه فرهنگی تبیان
موسسه فرهنگی راسخون
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
پایگاه اطلاع رسانی
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو مجلات
آرشیـو مدیریت شهری
آرشیـو مجله فناوری
آرشیو مجله بهداشت
 
 
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان