پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶   |   Thu March 30, 2017  
   
 
 آرشیو  |  جستجو         
         صفحه اصلی   |
     پربازدیدترین ها
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 37
مجله بهداشت و سلامت - سال ششم- شماره 36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 2
ورزش و سرگرمی - سال هفتم- شماره36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 1
معلومات عمومی - سال هفتم- شماره 1
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 39
مجله فناوری اطلاعات - سال هفتم- شماره 32
معلومات عمومي - سال هفتم - شماره 2
مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 3
     مدیریت شهری
مدیریت شهری -  شماره 8
مديريت شهري -  شماره 7
مدیریت شهری -  شماره 6
مدیریت شهری -  شماره 5
مدیریت شهری -  سال هشتم-شماره 4
مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 3
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 2
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 1
  بیشتر ...
     فناوری اطلاعات
فناوري اطلاعات -  شماره 33
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 32
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 31
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 30
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 29
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 28
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 27
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 26
مجله فناوری اطلاعات -  سال چهارم- شماره 25
مجله فناوری اطلاعات -  سال چهارم- شماره 24
  بیشتر ...
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۴/٠٢/٢٩ تعداد بازدیـد : ۴١١ نسخه چاپی
 
 بهداشت و سلامت
 سال نهم- شماره ۴٢
 
 
 
بهداشت و سلامت

 

در این شماره می خوانید:

ايمني غذا از نگاه طب ايراني

گوجه سبز؛ مفيد در درمان نقرس و شبكوري

تأثير زالو در درمان آلزايمر و "اماس"

 

 

ايمني غذا از نگاه طب ايراني

هگمتانه- سرويس اجتماعي- گروه سلامت: از نگاه طب سنتي ايران غذا و تغذيه بسيار حائز اهميت است، به گونهاي كه خوردن و آشاميدن را يكي از شش اصل ضروري در تأمين سلامت (ستّه ضروريه) و شايد مهمترين و قابل كنترلترين آنها به شمار آوردهاند. گستره ايمني غذا در طب ايراني (سنتي) فراتر از «مزرعه تا سفره» است، به گونهاي كه به استناد منابع اصيل طب سنتي، شايد ايمني غذا «از مزرعه تا سلول» و حتي «ايمني غذا از سلول (گياهي، حيواني) تا سلول (انساني)» را بتوان مطرح كرد كه به دليل تفصيل مطلب زير فقط به رئوس اصلي و مراحل دخيل در ايمني غذا اشارتي ميشود:

الف) تدابير ضروري در انتخاب نوع ماده غذايي:

١) انتخاب ماده غذايي و غذا بر اساس مزاج فرد

٢) انتخاب ماده غذايي و غذا بر اساس كيفيت توليد مواد ضروري بدن

٣) انتخاب ماده غذايي و غذا بر اساس ميزان توليد كالري و انرژي (قليل الغذا يا كثير الغذا بودن)

۴) انتخاب ماده غذايي و غذا بر اساس سرعت هضم و ميزان فضولات برجاي مانده از آن (لطيف بودن يا نبودن)

۵) انتخاب ماده غذايي و غذا با در نظر گرفتن سن، فصل، مكان، شغل و شرايط اختصاصي همچون بارداري، شيردهي دوران نقاهت و...

ب) تدابير ضروري در خصوص نحوه طبخ، فرآوري و آمادهسازي مواد غذايي:

١) انتخاب روش فرآوري ماده غذايي به حسب:

* وضعيت عمومي فرد (بيماري، ضعف و...)

* نيازهاي تغذيهاي فرد (نياز به غذاي لطيف يا غليظ و...)

* اجتناب از توليد مواد زائد در حين فرآيند پخت با اعمال حرارت ملايم و غير مستقيم

٢) تركيب چند نوع ماده غذايي در يك غذا بر حسب:

* در نظر گرفتن ملاحظات مزاجي، درماني و...

* به تعادل رساندن ماده غذايي با استفاده ساير مواد (به كارگيري مصلحات)

* اجتناب از پختن همزمان مواد غذايي ديرپخت و زودپخت در يك قابلمه

٣) انتخاب نوع ظرف جهت طبخ يا خوردن مواد غذايي به گونهاي كه كمترين تبادلات را با غذا داشته باشد.

۴) اجتناب از فريزكردن و يا نگهداري طولاني مدت غذاهاي طبخ شده

ج) تدابير ضروري در هنگام خوردن مواد غذايي:

١) آداب عمومي مصرف مواد غذايي براي همه افراد شامل:

* جويدن كافي غذا

* اجتناب از خوردن مواد غذايي مختلف در يك وعده غذايي

* پرهيز از نوشيدن آب و ساير مواد آشاميدنيها به همراه غذا

* عدم استفادهي همزمان از غذاهاي ديرهضم (مثل گوشت) و زودهضم (مثل سوپ، فرني، ژله) در يك وعدهي غذايي

* دوري از انجام حركات شديد، فعاليتهاي ورزشي، مقاربت پس از مصرف مواد غذايي

٢) نحوه مصرف مواد غذايي در شرايط خاص مانند بيماري، حين سفر، دوران نقاهت و...

٣) زمانهاي مصرف مواد غذايي به حسب سن، مزاج، وضعيت دماي هوا، فصل

۴) تنظيم زمان خواب با وعده غذايي به گونهاي كه صرف وعده شام حداقل ٣-٢ ساعت با خواب شبانه فاصله داشته باشد.

۵) اجتناب از مصرف مواد غذايي دير هضم در وعده ظهر و در فصل تابستان

* مديركل دفتر توسعه سلامت معاونت طب سنتي

 

گوجه سبز؛ مفيد در درمان نقرس و شبكوري

گوجه سبز باعث تعادل اسيد و باز در جريان خون ميشود، از اين رو ميتواند در درمان حالت اسيدي خون مفيد باشد. اين ميوه اثرات قابل توجهي در جلوگيري از بيماريهايي مانند چربي خون بالا، پيري سلول و سرطان دارد. اسيد بنزوئيك، تركيبي است كه خاصيت ضد ميكروبي دارد. اين ماده به طور طبيعي در گوجه سبز وجود دارد. همچنين، بعضي از تحقيقات بيانگر خاصيت ضد قارچي و ضد باكتريايي اين ميوه هستند.

مطالعات نشان ميدهد كه اين ميوه ميتواند در درمان تومورها نيز مؤثر باشد. همچنين به دليل وجود اسيد اسكوربيك ويتامين(C)، براي افراد مبتلا به نقرس توصيه ميشود.

اين ميوه چون حاوي برخي ويتامينها و نيز پيش ساز ويتامينA  است براي كمك به درمان شب كوري و نيز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذايي ديگري كه مورد نياز كودكان هستند) مفيد است. گوجه سبز مملو از ويتامينهايB وC بوده و به همين جهت براي آرامش اعصاب نيز مفيد شناخته شده البته مصرف زياد آن حالتي از حساسيت موقت را در دهان و دندانهاي مصرف كننده ايجاد ميكند. به علاوه هر صد گرم گوجه سبز ٣٠ كيلوكالري انرژي دارد.

همچنين گوجه سبز نرم يا همان آلو نيز براي درمان بسياري از مشكلات گوارشي از جمله يبوست نيز به كار ميرود. پژوهشگران معتقدند كه مصرف گوجه سبز براي بهبود طعم دهان مفيد است و پختن برگهاي درختش در سركه ميتواند در درمان كرمهاي حلقوي مؤثر باشد. از خواص ديگر اين ميوه، خاصيت مسهلي آن است كه به خوبي شناخته شده است. همچنين اثرات منحصر به فرد آن شامل كاهش فشار خون و چربي خون، حذف رسوبات از خون و تنظيم عملكرد معدي رودهاي است.

 

تأثير زالو در درمان آلزايمر و "اماس"

يك دستيار تخصصي طب سنتي گفت: در ترميم عصب و پايههاي عصبي، زالودرماني تأثير زيادي دارد، همچنين زالودرماني در درمان بيماريهايي مانند پاركينسون، اماس، سكتههاي مغزي، آلزايمر و كاهش حافظه نيز مؤثر است.

محمد عزيزخاني درباره زالودرماني اظهار داشت: امروزه جامعه جراحان انگلستان پس از مشاهده اثرات معجزه آساي زالو در جراحي پلاستيك و گِرَفتهاي پوستي و پيوند اعضا، كاربرد زالو پس از پايان جراحي و حتي در حين عمل را كاملاً پذيرفته و مورد تأكيد قرار ميدهند.

به گفته وي پروفسور اوليوا از دانشگاه مون كليوي فرانسه معتقد است هنوز تمامي اسرار و خواص مثبت پزشكي زالودرماني كشف نشده است. در كشور روسيه بيماريهاي گوناگوني را از بيماري قلبي و پوستي گرفته تا ضعف قواي جنسي را با زالواندازي معالجه ميكنند.

وي بيان داشت: مواد اصلي كه در بزاق زالو است هيرودين نام دارد كه باعث مهار پروسه انعقادي ميشود و عروق را باز ميكند و خونرساني در بافتها بهتر ميشود.

اين دستيار تخصصي طب سنتي بيان كرد: دو اتفاق جالب هم در زالودرماني ميافتد كه يكي اثر بيوانرژيتيكهال افكت است كه با دستگاه بسيار پيشرفته در روسيه در آزمايشگاه بيوفيزيك و بيومكانيك انستيتو كورتكوف اندازهگيري كردند كه هر نقطه بدن كه تحت تأثير زالو بود، انرژي حياتي آن نقطه افزايش يافته است.

عزيز خاني افزود: زالودرماني عروق را باز ميكند و اكسيژنرساني بهتر ميشود و سيستم دفاعي را تقويت ميكند و تأثير نورو توپيكال افكت يعني ترميم عصب و پايانههاي عصبي بعد از زالودرماني بهتر ميشود.

وي خاطرنشان كرد: در قطع عصب و ضايعات عصبي زماني زالو مياندازيم، بازسازي عصب بهتر ميشود و در درمان بيماريهايي مثل پاركينسون، اماس، سكتههاي مغزي، آلزايمر و كاهش حافظه زالو مؤثر است، همچنين موارد متعددي را گزارش كردند كه قطع انگشت دست و پا يا اعضاي ديگر كه با زالودرماني پيوند بهتر صورت گرفته است.

 
     
     
 
   منبع:   هگمتانه
 
 
 
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۴/٠٢/٢٩ تعداد بازدیـد : ۴١١ نسخه چاپی
 
 
طبقه بندی موضوعی    
بهداشت و سلامت    
تجارت و اقتصاد    
فرهنگ و هنر    
فناوری اطلاعات    
مدیریت شهری    
معلومات عمومی    
ورزش و سرگرمی    
 
 
 
 
 
© 2005 - 2017  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
۵ کاربران آنلاین :
۶۴,۰۲۴ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
مرکز اطلاعات مدیریت شهری
سایت مرجع مدیریت شهری
موسسه فرهنگی تبیان
موسسه فرهنگی راسخون
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
پایگاه اطلاع رسانی
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو مجلات
آرشیـو مدیریت شهری
آرشیـو مجله فناوری
آرشیو مجله بهداشت
 
 
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان