سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷   |   Tue August 21, 2018  
   
 
 آرشیو  |  جستجو         
         صفحه اصلی   |
     پربازدیدترین ها
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 37
مجله بهداشت و سلامت - سال ششم- شماره 36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 2
ورزش و سرگرمی - سال هفتم- شماره36
مجله مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 1
مجله بهداشت و سلامت - سال هفتم- شماره 39
معلومات عمومی - سال هفتم- شماره 1
معلومات عمومي - سال هفتم - شماره 2
مجله فناوری اطلاعات - سال هفتم- شماره 32
مدیریت شهری - سال هفتم- شماره 3
     مدیریت شهری
مدیریت شهری -  شماره 10
مديريت شهري -  شماره 9
مدیریت شهری -  شماره 8
مديريت شهري -  شماره 7
مدیریت شهری -  شماره 6
مدیریت شهری -  شماره 5
مدیریت شهری -  سال هشتم-شماره 4
مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 3
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 2
مجله مدیریت شهری -  سال هفتم- شماره 1
  بیشتر ...
     فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات -  شماره 34
فناوري اطلاعات -  شماره 33
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 32
مجله فناوری اطلاعات -  سال هفتم- شماره 31
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 30
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 29
مجله فناوری اطلاعات -  سال ششم- شماره 28
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 27
مجله فناوری اطلاعات -  سال پنجم- شماره 26
مجله فناوری اطلاعات -  سال چهارم- شماره 25
  بیشتر ...
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۶/١٢/٢١ تعداد بازدیـد : ١٣٩ نسخه چاپی
 
 معلومات عمومی
 شماره ١۵
 
 
 
معلومات عمومی

 

در این شماره میخوانید:

 

توصیههای طب سنتی برای شروع فصل بهار

خواص سمنو و ارزش‌‌های غذایی فراوان آن

تلخی که سرشار از فایده است

 

توصیههای طب سنتی برای شروع فصل بهار

 متخصص طب سنتی ایران گفت: در فصل بهار بدن در حال پاکسازی است که پرخوری و رعایتنکردن رژیم غذایی، موجب ضعیفشدن بدن میشود؛ باید از خوردن غذاهای گرم و خشک، ورزش زیاد و حمام مکرر در بهار پرهیز کرد.

دکتر ناصر رضاییپور درباره تدابیر فصل بهار اظهار کرد: در فصل بهار مواد زائد انباشتهشده در بدن از حالت انجماد خارج شده و در بدن به جریان میافتند.بهگفته وی در فصل بهار بدن در حال پاکسازی است که پرخوری و رعایت نکردن رژیم غذایی، موجب ضعیف شدن بدن میشود که زمینهساز ابتلا به بیماریها در فصل بهار است.

*ورزش زیاد و حمام مکرر در بهار ممنوع

دکتر رضاییپور متذکر شد: لازم است در فصل بهار، از خوردن غذاهای گرم و خشک، حرکت و ورزش زیاد، حمام مکرر و خوردن غذاهای گوشتی و شیرینی زیاد خودداری شود همچنین بهتر است در این فصل بهجای آب از عرق کاسنی یا عرق شاهتره استفاده شود.وی خاطرنشان کرد: بهتر است در این فصل از مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی, خوراکیهای تلخ، تند و تیز، و شور که مزاج گرم دارند مانند آجیل شور و گردو پرهیز کرد.

*آشنایی با نوشیدنیهای مفید در فصل بهار

این متخصص طب سنتی ایران یادآور شد: بهتر است در این فصل از نوشیدنیهای خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت نارنج، لیمو و "به" استفاده کرد.

 

خواص سمنو و ارزش‌‌های غذایی فراوان آن

سمنو دسری خوشمزه، مقوی و انرژیزا است که مصرف آن برای کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار و شیرده بسیار مفید است. پیشگیری از کمخونی، پوکی استخوان، تقویت بدن، رفع خستگی و آرامش اعصاب از خواص سمنو است.

سمنو یکی از مغذیترین دسرهای ایرانی بوده و یکی از نمادهای سفره هفت سین ایرانی نیز میباشد. ماده اصلی تهیه سمنو، جوانه گندم است که همانند سایر جوانههای گیاهی ارزش غذایی بسیار بالا و خواص درمانی فراوانی دارد. در این بخش از ستاره به معرفی خواص سمنو و ارزش غذایی آن پرداختهایم. لطفا با ما همراه باشید.

* خواص سمنو (طبیعت و خواص درمانی)

طبع سمنو در طب سنتی گرم بوده و در درجه اول گرمی قرار دارد. از لحاظ خشکی و تری نیز خوراکیای با طبع معتدل میباشد. بسیاری از خواص درمانی و ارزش غذایی سمنو، شبیه به خواص گندم و جوانه گندم است. با این تفاوت که نوع طبخ این غذا، بر ویژگیهای مفید آن افزوده است.

مواد و ترکیبات موجود در سمنو در به تعویق انداختن فرایند پیری سلولها تأثیر بسزایی دارد.

سلنیم، منیزیم و فیبر موجود در سمنو، در پیشگیری از انواع سرطان به ویژه در پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ (کولون) مؤثر است.

کاهش علائم دردهای یائسگی در بانوان از دیگر خواص سمنو است.

استفاده متعادل و به اندازه سمنو برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی مفید است، چراکه شیرینی موجود در سمنو شیرینی طبیعی بوده و همچنین خوردن آن باعث کاهش اشتها و احساس سیری میشود؛ با این وجود ذکر این نکته ضروری است که زیادهروی در مصرف سمنو، برعکس باعث چاقی و افزایش وزن خواهد شد.

وجود ماده مخمر موجود در جوانه گندم که در تهیه سمنو کاربرد دارد، در پیشگیری از بیماریها مؤثر بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.

پیشگیری از بروز آسیب به سیستمهای عصبی، بینایی و ایمنی بدن از خواص سمنو است. سمنو سرشار از آهن و اسید فولیک است و برای مبتلایان به کم خونی بسیار مفید میباشد. سمنو خاصیت شیرافزا داشته و به دلیل مقوی بودن مصرف آن برای زنان باردار و شیرده توصیه میشود. همچنین خوردن این دسر خوشمزه به کمتر شدن سختی و درد زایمان کمک میکند.

سمنو بسیار انرژیزا است و به همین دلیل یکی از بهترین انتخابهای غذایی به ویژه در وعده صبحانه برای کودکان و نوجوانان محسوب میشود. خوردن سمنو باعث رشد جسمی و ذهنی کودکان میشود، همچنین به دلیل انرژیزا بودن، میان وعدهای مفید براى ورزشکاران پرورش اندام است.

رفع ریزش مو و حفظ سلامت پوست و مو از دیگر خواص سمنو به دلیل وجود ویتامینای و ویتامینهای گروه ب در این غذا است.

آهن، اسید فولیک و ویتامینهای گروه ب موجود در سمنو، برای پیشگیری و درمان کم خونی و تنظیم هورمونها مفید است و میتواند در رفع خستگی و آرامش اعصاب مؤثر باشد.

پیشگیری از پوکی استخوان، استحکام و سلامت استخواها و دندانها از دیگر خواص سمنو است.

* ارزش غذایی سمنو

سمنو حاوی انواع ویتامینها بهویژه ویتامینهای بی و ای، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است. جالب است بدانید، در گندمی که جوانه میزند و از آن برای پخت سمنو استفاده میشود، علاوه بر این که تمام این مواد به طور کامل حفظ میشوند، در جریان جوانه زدن تغییرات شگفتآوری در آن بوجود میآید که در نتیجه ویتامینها و مواد حیاتی گندم به مقدار زیادی افزایش مییابد. علت شیرینى سمنو ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرینی به آن مىدهد و از همین رو قند موجود در آن هم قند طبیعی و مفید برای بدن است.

* مضرات سمنو (موارد احتیاطی، عوارض جانبی و منع مصرف)

زیادهروی در خوردن سمنو، باعث بهوجود آمدن تبهای مرکبه میشود و افراد دارای مزاج صفراوی بایستی از افراط در مصرف آن اجتناب کنند.

خوردن بیش اندازه سمنو باعث چاقی و افزایش وزن در افراد مستعد چاقی میشود و به دلیل دیر هضم بودن، با مشکلاتی نظیر نفخ شکم همراه است.

مصرف سمنو برای افرادی که به گندم حساسیت دارند و یا مبتلا به بیماری سلیاک هستند، مضر است، زیرا میتواند باعث تشدید بیماری، دل درد، دردهای شکمی و مشکلات گوارشی شود.

 

 

تلخی که سرشار از فایده است

 قطعاً همه ما به هنگام خوردن خیار، وقتی به قسمت انتهایی و تلخ آن میرسیم باقی مانده خیار را دور میاندازیم. این کار به ضرر شماست. ته تلخ خیار را هم با سعی و تلاش بخورید و آن را دور نیاندازید. میپرسید چرا؟

دکتر سید مهدی میرغضنفری , متخصص طب سنتی: اگر مزه تلخ ته خیار را دوست ندارید آن را با نمک یا خرما میل کنید تا طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شود. در این صورت هضم آن نیز آسان می‌‌شود و سریعتر معده را ترک میکند.

مزاج خیار سرد وتر است اما ته خیار که طعمی تلخ دارد، مزاجی گرم دارد و به همین دلیل خوردن همزمان آن حین مصرف خیار باعث تعدیل طبع این میوه میشود.

*مصلح خیار

عسل و ادویههایی چون سیاهدانه، زنیان یا نعنا از جمله مصلحاتی هستند که مصرف آن همراه با خیار مفید دانسته شده.

*فواید خیار

مصرف خیار بخصوص در روزهای گرم تابستان برای تسکین حرارت کبد و خون و التهابات بدن والتیام زردی و یرقان مفید است و صفرابر خوبی محسوب میشود

توصیه به گرم مزاجان برای مصرف روزانه خیار همراه با چند قطره آب لیمو جهت کاهش تشنگی و رفع عطش

خیار تا حدودی مُدر ( ادرار آور ) است و به دفع حرارت از کلیهها و سموم بدن کمک میکند. ضمن اینکه از تکههای خیار یا رنده شده آن میتوان در شربتها استفاده کرد، تا باعث خنک شدن مزاج شربت شود.

*فواید مصرف موضعی خیار برای پوستهای خشک

می توان خیار را لایه لایه کرد و روی پوست قرار داد. این کار برای پوستهای خشک و ملتهب و داغ و مبتلا به اگزما مخصوصا در افراد گرم مزاج در مکانهای گرم و خشک بسیار توصیه میشود.

 

 
     
     
 
   منبع:   هگمتانه
 
 
 
 
 
 
  تاریخ انتشار : ١٣٩۶/١٢/٢١ تعداد بازدیـد : ١٣٩ نسخه چاپی
 
 
طبقه بندی موضوعی    
بهداشت و سلامت    
تجارت و اقتصاد    
فرهنگ و هنر    
فناوری اطلاعات    
مدیریت شهری    
معلومات عمومی    
ورزش و سرگرمی    
 
 
 
 
 
© 2005 - 2018  Hamedan.ir
آمار و اطلاعات کاربران
١ کاربران آنلاین :
۹۲,۴۲۱ تعداد بازدید :
   
   
 
سایت های مرتبط
مرکز اطلاعات مدیریت شهری
سایت مرجع مدیریت شهری
موسسه فرهنگی تبیان
موسسه فرهنگی راسخون
 
لینک های مرتبط
شهر الکترونیک همدان
پایگاه اطلاع رسانی
مناقصات و مزایدات
پیام ها و اطلاعیه ها
 
دسترسی سریع 
آرشیـو مجلات
آرشیـو مدیریت شهری
آرشیـو مجله فناوری
آرشیو مجله بهداشت
 
 
 
کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال متعلق به شهرداری همدان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی و پشتیبانی : سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان